Mijn favorieten

Het Huizenvrouwtje - OpslagStiekem vind ik het soms best jammer dat ik als huizenvrouwtje zelfstandig ondernemer ben. Want het lijkt mij zo geinig om elk jaar bij een baas om opslag te kunnen vragen. En die dan ook te krijgen, natuurlijk! Al mijmerend over dat woord ‘opslag’ en mijn zin in een financieel voordeeltje kwam ik op een ander idee dat ik graag met je wil delen.

Als huizenbezitter met een hypotheek heb jij in het verleden misschien ook opslag gekregen. Van je bank of andere hypotheekverstrekker. Ongevraagd en ongewild weliswaar. En dan heb ik het over een zogenaamde rente opslag. Dat is extra rente die je betaalt bovenop het standaard tarief, die wordt toegepast wanneer je hypotheek hoger is dan de taxatiewaarde van je huis. De bank loopt in dat geval namelijk een risico. Ze hebben niet voldoende zekerheid en daar betaal je dus voor. Maar misschien is dat bij jou niet langer nodig!
 
Want de ontwikkelingen in de huidige huizenmarkt kunnen er zomaar voor gezorgd hebben dat de waarde van jouw stulpje (aanzienlijk?) is gestegen. Het kan ook zijn dat jij de afgelopen jaren flink hebt afgelost waardoor je hypotheekschuld is gedaald. Een nieuwe taxatie van je huis kan die rente opslag overbodig maken. Kijk, en daar ligt dus nu een kans. Ook voor het huizenvrouwtje zelf trouwens. Want ik kan dan misschien niet om opslag vragen, ik kan op deze manier wel mijn maandlasten naar beneden brengen. En dat lijkt mij hetzelfde financiële effect op te leveren! Nu nog bedenken waar ik die extra centen aan ga besteden. Taart om het te vieren in ieder geval. Hoewel dat misschien weer zorgt voor ongewenste vetopslag op mijn huizenvrouwtjesheupen. Wat leuke spullen dan? Hmm…we hebben eigenlijk al genoeg troep. Moeten we daar weer een opslag voor huren. Tennislessen dan. Kan ik aan mijn opslag werken. Of een nieuwe computer met meer opslag! Pfff…ik kan het woord nu al niet meer horen.

Het HuizenvrouwtjeLees hier alle verhalen van Het huizenvrouwtje