Mijn favorieten

Het huizenvrouwtje | Kiezen en delen
Kijk, ik snap het best hoor. Zelf heb ik ook wel eens ideeën in die richting. Dan zie ik Thomas thuis heel vaardig en precies met zijn Dremelboortje in de weer. En als het dan tijd is voor mijn halfjaarlijkse tandartscontrole en ik vermoed dat ik een gaatje heb, denk ik soms: dat kan Thomas wel fixen. Hij kent mijn gebit immers als de beste, want hij kijkt er al tientallen jaren tegenaan. Hij ziet ook regelmatig al mijn kiezen wanneer ik ongegeneerd zit te gapen na een lange dag huizen bezichtigen, taxeren en verkopen. Dus als dat tandartsbezoek op het programma staat is de verleiding groot om Thomas te vragen dat gaatje even uit te boren. Lekker makkelijk en snel tussen twee klanten door.
 
Gelukkig realiseer ik me (tot nu toe altijd op tijd) dat de tandarts méér doet dan boren. Dat zij jaren gestudeerd heeft om te leren wat er zich binnenin en onder mijn gebit bevindt. En hoe je dat het beste kunt verzorgen om problemen in de toekomst te voorkomen. Ik besef dat ik alle dentale vragen die ik eventueel heb aan mijn tandarts kan stellen en dat zij de juiste antwoorden heeft. Ik zie dat zij met een professionele en neutrale blik naar mijn gebit kijkt, terwijl Thomas’ mening positief gekleurd is (hoop ik tenminste) door zijn liefde voor mijn tanden en kiezen. Dus ga ik, hoewel het meer tijd en geld kost, toch naar mijn tandarts. Een goede investering, lijkt me.
 
Hetzelfde geldt eigenlijk voor het inschakelen van een makelaar voor de bezichtigingen van je huis, bedacht ik laatst. Misschien kun je dat best zelf, maar is het ook verstandig? Durven kijkers jou de vragen te stellen die ze een professionele makelaar voorleggen? Ben je je als verkoper bewust van wat je moet melden in het kader van de mededelingsplicht? Krijg je van de kijkers wel alle informatie die later nuttig kan zijn, bijvoorbeeld voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en de onderhandelingen? Toch iets om over na te denken, voor je aan het doe-het-zelven slaat!

Het huizenvrouwtje

Lees hier alle verhalen van Het huizenvrouwtje